Astronauţii vasluieni au săpat un WC pe Lună

Şeful echipajului de astronauţi vasluieni, Grigore Văscăloiae ne povesteşte cum i-a venit ideea să sape o căcăstoare pe singurul satelit natural al Pământului: „Ieri de dimineaţă plecasem să explorez ceva aici pe vale, ca orice astronaut cumsecade. Cum am ieşit din baracă am călcat într-un rahat. Râdeau ăştialalţi de mine ca dracii, că mi se lipise şi hârtia de cizmă şi mergeam cu ea târâş, pe Lună. Am pus mâna pe telefon şi am sunat acasă, la Vaslui. Atunci am zis celebra frază: „Huşi, avem o problemă. Trebuie să facem o umblătoare, că nu se mai poate aşa. Practic sunt primul astronaut din lume care a călcat într-un rahat pe Lună!”

Consiliul Judeţean Vaslui a anunţat că expediţia selenară pe care au organizat-o este deja un succes de proporţii. Astronauţii vasluieni s-au instalat foarte bine pe Lună, unde şi-au încropit o mică gospodărie cu absolut tot ce le trebuie, respectiv băutură.

Odată ce Agenţia Spaţială Vasluiană a luat decizia de a construi closetul, construcţia n-a durat mai mult de trei săptămâni. Comandantul misiunii povesteşte cum au decurs lucrările: „Am pus coadă la hârleţ, am împrumutat un ciocan de la un vecin şi ne-am apucat de treabă. Am săpat o groapă, aşa cam la un stat de om. Apoi am început construcţia propriu-zisă, cu ce-am găsit şi noi pe aici. Noi avem o vorbă la Vaslui: Astronautul trebuie să se descurce cu ce are la îndemână.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
8 noiembrie 2011 17:24

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult