Atac dur al Patriarhului la sistemul de sănătate: ”Un enoriaş mort nu mai dă bani la biserică!”

Patriarhul Daniel s-a alăturat protestelor față de situația gravă din Sănătate, numai că din motive tipice pentru un ahtiat de bani ca el. Mai pragmatic, Patriarhul atrage atenția că un pacient e în același timp și enoriaș, deci și o sursă de bani pentru Biserică și le atrage atenția celor din sănătate să aibă mai multă grijă, că fără bani nu mai are cum să facă biserici acoperite cu aur.

”Sigur, dacă pacientul moare în spital, eu iau nişte bani din înmormântarea , asta se subînțelege, că doar nu-l îngrop gratis. Dar miza e să trăiască mult, să-i iau cât mai mulţi bani din contribuţii. Nu tai gâtul calului ca să-i iei lanțul! De multe ori, pacientul moare chiar și până să apuce medicul să-i ia șpaga! Asta nu e în interesul nimănui”, explică Patriarhul Daniel.

Acesta va trimite în spitale preoți care vor controla situația, se vor asigura că șpaga pe care o dă pacientul chiar se concretizează în servicii medicale și în cazuri extreme vor demite directorii care nu se ocupă de curățenie și dezinfecție, punând în pericol vieților ortodocșilor care trebuie să trăiască și să plătească luxul popilor.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
8 mai 2016 02:05
Citește mai mult despre: bani buserica Patriarh sanatate

Alte articole

Vezi mai mult