Ateii din România se roagă în Săptămâna Mare la Dumnezeu să le dea puterea să nu creadă

Apropierea sărbătoarii Învierii Domnului este prăznuită zilele acestea şi de ateii din ţara noastră! Aşa cum cere tradiţia necreştină, în Săptămâna Mare tot omul necredincios se roagă la Dumnezeu ca să-i dea tăria şi puterea sufletească să nu creadă în El nici în anul care urmează.

Liderul comunităţii ateiste din România explică: „E un moment special în an, când tot ateul are datoria să nu se apropie cu sufletul de Dumnezeu, deoarece Acesta nu există. Când eşti la o cumpănă, la o încercare grea, ajungi să-şi pierzi necredinţa, să începi să cauţi salvarea lao fiinţă atotputernică imaginară şi într-un asemenea moment dificil doar Dumnezeu te mai poate ajuta să rămâi statornic în ateismul tău. De aceea e bine să te rogi la El în Săptămâna Mare, ca să te întărească în necredinţa ta pentru anul ce vine.”

Doar o parte din ateii din ţara noastră nu cred că că Iisus Hristos învie la sfârşitul acestei săptămâni. există şi o minoritate a ateilor pe stil vechi, care refuză această dată, spunând că ei nu cred că Iisus va învia abia peste două săptămâni.

Scris de TNR
11 aprilie 2012 15:04

Alte articole

Vezi mai mult