Atentat terorist în Vaslui! Un radical islamist a răsturnat cazanul cu țuică și a fugit

Vasluiul este în stare de șoc, după cel mai sângeros atac din istoria județului. Un radical islamist a răsturnat aseară un cazan cu țuică dintr-o comună vasluiană, după care a dispărut, lăsând în urma lui zeci de victime nevinovate, oameni care efectiv n-au mai avut ce să bea noaptea trecută.

”Deși aveam băutură acasă, efectiv nu am avut puterea să mă mișc”, povestește Ghiocel Asimionesei, una dintre victimele atentatului terorist. ”Efectiv am rămas paralizat de spaimă în fața imaginii cazanului cu țuică răsturnat. Scene de o asemenea atrocitate n-au văzut probabil nici strămoșii mei în cele două războaie mondiale.”

Vasluienii bănuiesc că jihadistul ar fi unul din refugiații sirieni care au ajuns acum câteva luni în Galați. ”Gălățenii oricum sunt invidioși pe noi, vasluienii, deci e posibil să-i fi întărâtat pe sirienii ajunși la ei în județ împotriva noastră”, crede un vasluian.

Prefectul Vasluiului a decretat starea de urgență și a apelat deja la rezerva de băutură a județului. ”Toate victimele atentatului se află sub supraveghere într-o cramă, unde le sunt oferite cele mai bune condiții ca să se îmbete lemn. Nu va rămâne victimă neîmbătată până diseară”, a promis prefectul.

Scris de Calin
30 iunie 2016 12:06
Citește mai mult despre: atentat tuica Vaslui

Alte articole

Vezi mai mult