Atenţie! În cazul locuinţelor ipotecate, preotul trebuie să sfinţească şi banca de unde aţi luat creditul

Se schimbă regulile în Biserica Ortodoxă! Potrivit Patriarhului Daniel, românii care îl primesc zilele astea pe popă pentru sfinţirea casei trebuie să aibă în vedere un set întreg de formalităţi noi.

Poate cea mai importantă, spune Preafericitul, e că în cazul unui imobil grevat de ipotecă nu mai e suficientă prezenţa locatarilor, ci trebuie sfinţită şi banca.

„O casă nu e într-adevăr sfinţită decât dacă toţi proprietarii l-au primit pe Dumnezeu în inima lor” explică şeful Bisericii. „Când unul dintre proprietari, cu siguranţă un pârlit, garantează cu casa pentru un împrumut, atunci avem deja un nou potenţial proprietar: banca. Iar dacă banca aceea e proprietatea altei bănci, şi ea trebuie să participe la sfinţire. Şi tot aşa, până sus de tot. Am auzit că domnul Soros dă câte 50 de lei la popă!”

„Pentru cel mai bun client al nostru, orice!”, a comentat reprezentantul unei bănci cu tradiţie, care îşi va amortiza cheltuiala prin introducerea unui comision nou. „Nimic grav – 5 lei de fiecare dată când calculezi în gând câţi bani mai ai în cont.”

Scris de Vasile
24 decembrie 2017 09:12
Citește mai mult despre: biserica credit ipoteca popa sfintire

Alte articole

Vezi mai mult