Atenţie la alimentele expirate! Zacuscă veche de 3000 de ani, descoperită într-un supermarket

OPC sfătuieşte consumatorii să verifice atent termenul de garanţie al alimentelor cumpărate! Printre altele, transmit inspectorii, cea mai recentă razie în supermarketurile bucureştene ar fi scos la iveală zacuscă veche de 3000 de ani, a cărei etichetă fusese înlocuită cu grijă, din tată în fiu, generaţii întregi la rând.

“Vorbim despre alimente greu perisabile, care ţin bine pe raft, dar 3000 de ani e destul de mult, chiar şi pentru o zacuscă de fabrică, cu conservanţi”, declară Decebal Popescu, inspector OPC. “Pe lângă aceste amfore de zacuscă, fabricate probabil în coloniile greceşti de la Marea Neagră, am descoperit ciocolată din perioada marilor migraţii şi conserve de pateu produse, în mod misterios, cu 300 de ani înainte de inventarea conservei.”

“Multe dintre alimentele expirate nici măcar nu erau etichetate în limba română, ci în greaca veche, etruscă sau slavonă”, adaugă specialistul. “Bineînţeles, cel mai sigur e să ne uităm pe ambalaj: dacă termenul de garanţie are urme de ştersături făcute cu unelte de silex, sau dacă data e trecută doar în cifre romane, e un semn că produsul ar putea fi vechi.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
28 martie 2013 17:03

Alte articole

Vezi mai mult