Atenție la ce cumpărați: Chinezii au scos pe piață capodopere literare contrafăcute!

Sute de mii de capodopere literare contrafăcute au invadat librăriile din Europa. Data viitoare când puneți mâna pe un exemplar din Faust, asigurați-vă că nu e scris de Ghoete. Este posibil ca volumul pe care-l țineți în mână să nu fie varianta originală, apărută în secolul  18, ci opera unui chinez contemporan, care a copiat-o cum a putut.

Zilele trecute, mii de români s-au plâns la OPC că romanele de Hemingway pe care le-au cumpărat n-au niciun sens, acțiunea nu duce nicăieri, iar numele de pe copertă e scris cu i în loc de y. Foarte afectați au fost și copiii, care, în loc de “Cei trei muschetari”, de Dumas, s-au trezit că citesc „Cei trei boschetari”.

Iată ce ne-a declarat un domn care citea în metrou marfă ieftină, chinezească: “Chinezii ăștia au întrecut măsura. Cum scot europenii sau americanii o carte, ei încearcă s-o copieze și-o vând pe mai puțin. Ce-i trist e că și calitatea are de suferit. Mi-am cumpărat ieri o carte de Bulgakov și abia când am ajuns acasă mi-am dat seama că pe copertă scrie, de fapt, “Maistrul și Margareta”.”

Scris de TNR
7 august 2011 23:32

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult