Atenţie la colindătorii utilitari, care coboară cu cordelina la fereastră, de pe acoperiş!

Sărbătorile au intrat pe ultima sută de metri dar la fel și colindătorii, care trebuie să-și scoată acum banii pentru tot anul. În dorința de a colinda chiar și pe cei mai recalcitranți dintre români, care nu știu că colindul este cea mai solemnă formă de manifestare a tradițiilor de Crăciun, mulți dintre ei s-au echipat cu cordeline și coboară de pe bloc la ferestrele oamenilor.

„De când cu interfoanele și inventarea sudării ușilor, e tot mai greu să intri într-o scară de bloc să-i colinzi pe oameni. Unii fac liniște totală, să nu știm că sunt acasă, dar dacă te uiți pe geam se vede lumină. De aceea e mult mai bine să intri pe fereastă, știi exact unde să te duci, că e lumină, cât de mică o fi, de la televizor sau de la laptop. Când identificăm omul de colindat, începem, că nu s-au inventat încă termopanele să izoleze complet sunetul”, spune un colindător-alpinist, care activează în cartierul bucureștean Militari.

Specialiștii ne recomandă ca pe perioada colindatului să păstrăm liniște totală în apartament, să stăm sub pătură și să așteptăm calmi să treacă urgia. Tototată, aceștia avertizează că mânjirea tocului ușii cu sânge de miel sau punerea de ghirlande de usturoi nu au nici un efect.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

24 decembrie 2015 07:40
Citește mai mult despre: colindatori

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult