Atenție la invitațiile-capcană pentru Revelion: „Nu vii cu noi la tine acasă?”

Fenomenul a luat amploare din cauza miilor de români care, din diferite motive, n-au apucat să-și facă planuri pentru Revelion, în timp ce prietenii lor au ceva stabilit. Potrivit unui comunicat al Poliției Române, abordarea cea mai comună a acestor profitori este o întrebare-capcană de genul: „Nu vrei să vii cu noi de Revelion, la tine acasă?” Până ca victima să-și dea seama, vine și completarea: „Hai, că suntem mai mulți care ne ducem… O să fie mișto, o să vezi!”

Cei mai agresivi dintre profitori nu acceptă să fie refuzați, așa că supralicitează: „Băi, dar ești chiar bulangiu dacă nu vii la tine acasă! Mă și supăr!” Alții, mai raționali, încearcă să se invite la tine acasă folosind doar argumentul calității: „Băi, eu nu înțeleg ce nu-ți place la tine acasă! Știi tu alt loc mai bun?” La genul ăsta de abordare nu prea mai ai ce să spui, pentru că știi și tu că nicăieri nu-i ca acasă.

Dacă ai apucat să zici că vii și tu, ești pierdut! Degeaba ți-ai cumpărat bilete la munte, că acum nu mai poți să pleci fiindcă ai invitați acasă. Pentru a te feri de astfel de situații, Poliția recomandă mai multă precauție, până trece Revelionul. Dacă auzi pe cineva spunând că pentru seara de Revelion el are doar un platou cu salată de boeuf și o sticlă de vin de țară, atunci ar fi bine ca în maxim 15 secunde să-ți sune telefonul, ca să poți să minți că ți-a murit o rudă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
29 decembrie 2011 08:10

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult