Atenție la „Metoda Occidentul”! Un bărbat sună români și îi convinge să plece din țară

O nouă înșelăciune face ravagii printre românii de rând! Se numește “metoda Occidentul”, în care persoane necunoscute sună oameni la întâmplare și îi conving să se mute definitiv din România, în locuri cu salarii mai mari, corupție mai puțină și educație mai eficientă.

Infractorii contactează victimele la întâmplare și le iau repede, pentru a nu le da timp să reacționeze. “Într-o noapte m-a sunat un număr necunoscut și un bărbat mi-a zis că i s-a întâmplat ceva fratelui meu: acum e în Canada și câștigă 5000 de dolari pe lună, chiar auzeam în telefon țipete de bucurie că și-a cumpărat mașină din primele 3 salarii. Mi s-a cerut să trimit de urgență 2000 de lei într-un cont necunoscut și după câteva ore m-am pomenit în căsuța poștală cu un bilet de avion. Nici nu știu când mi-am făcut bagajele, așa buimac eram”, spune George T., unul dintre păgubiții prin metoda Occidentul.

Poliția avertizează că infractorii acționează extrem de rapid și profită de șocul emoțional. Când victima și-a dat seama că a fost înșelată, este deja prea târziu: aceasta e deja în Anglia, cu un salariu baban și avansul dat la apartament.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Luchian
2 septembrie 2020 14:09
Citește mai mult despre: emigrat

Alte articole

Vezi mai mult