Atenție la șoferii de microbuz care pretind că fac curse Vaslui-New York!

OPC a făcut controale în autogara din Vaslui și a dat amenzi de peste 10.000 de lei firmelor de transport care le promit călătorilor că-i duc în Statele Unite cu microbuzul. De obicei, șoferii profită de cunoștințele de geografie deficitare ale vasluienilor și le promit că îi duc la New York în mai puțin de două zile, cu doar două opriri pe drum: la Focșani și la Mizil.

“Călătorii care plătesc prețul integral al cursei până la New York sunt lăsați de obicei într-un câmp de la marginea orașului Simeria”, ne-a explicat escrocheria inspectorul OPC Vasile Uță. „Săracii oameni intră în primul non-stop care le iese în cale și se adresează vânzătoarei în engleza pe care o știu. Nu vă imaginați cât pătimesc oamenii ăștia. Mai sunt și escocați pe urmă, că-i crede lumea străini și vrea să le ia banii.”

Vasluienii care știu că între Europa și America se află un ocean sunt păcăliți într-un mod mai sofisticat. Ei merg în portul Constanța și se îmbarcă pe vaposașul escrocilor, care îi țin vreo șase săptămâni în larg, cât să le creeze impresia că traversează Atlanticul. În cele din urmă, călătorii coboară la Costinești, cu speranța că-și vor îndeplini visul american. Din păcate, mulți dintre ei își cheltuie toți banii ca să facă poze cu epava din dreptul stațiunii, despre care alți escroci le-au spus că e legendarul vapor Titanic.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
21 septembrie 2011 07:02

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult