Atenţie, şoferi! Guvernul vrea să facă şi cauciucurile de vară obligatorii!

Potrivit unor surse de la Ministerul Transporturilor, Guvernul Ponta nu are de gând să slăbească presiunile asupra şoferilor români. Una din ordonanţele pregătite să intre în vigoare „pe şest” ar putea face şi cauciucurile de vară obligatorii.

„Cum să mă oblige să-mi pun cauciucuri de vară? Păi, noi suntem Tunisia, sau Arabia Saudită, unde într-adevăr e foarte cald? Noi avem vară abia 3 luni şi ei vor să dăm bani pe cauciucuri speciale de vară, la salariile noastre? Adică, salarii de România şi taxe de Franţa?”, susţine un şofer enervat că Guvernul l-ar putea obliga să dea jos pneurile de iarnă şi să-şi „încalţe” maşina cu unele de vară.

Deşi ordonanţa respectivă ar putea institui obligativitatea pneurilor de vară începând cu 1 Mai, mulţi şoferi susţin că vor continua să circule cu cauciucurile de iarnă, fie pentru că nu-şi permit unele de vară, fie întrucât consideră ordonanţa ca fiind abuzivă.

Alţi şoferi susţin că nu vor renunţa la pneurile de iarnă pentru că performanţele maşinii ar fi diminuate. „Mie îmi place să conduc mai sportiv, cauciucurile de iarnă au o aderenţă mult mai bună, opturile obţinute sunt mult mai vizibile pe asfalt”, susţine un alt şofer.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
16 martie 2013 14:03

Alte articole

Vezi mai mult