Atenţie! Telemeaua de Sibiu nu e autentică dacă nu are un floc de cioban în ea!

Atenţie la falsurile din pieţe! Românii care vor să cumpere produse autentice din pieţe sunt sfătuiţi să fie atenţi la specificul nostru local. De exemplu, telemeaua de Sibiu, pe care o vând atâţia comercianţi, nu e autentică dacă nu are floc de cioban în ea. Flocul trebuie să fie sănătos, lung, cârlionţat, brunet şi cu un miros puternic de stână.

Brânzologul Decebal explică riscurile: “Sunt multe fake-uri pe piaţă. Telemea cu fire de păr din cap, vopsite negru intens, încreţite cu ondulatorul. Dacă îl freci între degete îl simţi imediat la textură, că e mai moale. Un cunoscător se prinde imediat”.

Românii sunt tot mai preocupaţi de produsele autentic româneşti, pentru că s-au săturat de marfa proastă de import, fără gust. Nu e o întâmplare că la tarabele cu brânză de Sibiu e mereu coadă. Atenţie însă la comercianţii care îţi dau să guşti dintr-o parte, de unde ştie el că e telemeaua aia cu floc de cioban, şi pe urmă îţi pune în pungă altă bucată, falsificată!

“La brânza de burduf, la fel. Chiar dacă e sfărâmată, flocul trebuie să fie vizibil. Nu-i credeţi pe comercianţii care vă spun că ciobanii lor se epilează, astea sunt legende menite să vă ia ochii”, a mai spus Decebal Popescu.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
10 decembrie 2019 16:14
Citește mai mult despre: branza

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult