Aterizările de noapte pe Otopeni, sistate până returnează Primăria luminiţele

Conducerea Aeroportului Otopeni a anunțat că în curând vor fi reluate aterizările de noapte, pentru că Gabi Firea a promis că va returna rapid luminițele pistei de aterizare, pe care le-a ”împrumutat” și le-a întins prin oraș înainte de Crăciun.

”Nu e prima oară când Primăria București recurge la această soluție. În fiecare an, milioanele de euro alocate pentru achiziția luminițelor dispar în buzunarele primarului, sau sunt dați la Biserică, așa că vin la noi să ne roage să le dăm niște lumini. Vouă nu vi s-a părut bizar că luminițele au formă de avion, sau curg exact ca luminile de ghidaj pentru aterizarea pe timp de noapte?”, explică directorul aeroportului Otopeni.

Din această cauză, avioanele care ajung la București după lăsarea întunericului sunt nevoite să se rotească în aer până se face dimineață, sau să se ghideze după luminile de la Ikea, ceea ce e mai periculos.

Aterizările de noapte de pe Otopeni s-au făcut în alți ani în regim de avarie, adică pe pistă sunt amplasați homeleși din 10 în 10 metri și când se aude avionul încep să aprindă brichetele, ca să vadă pilotul pe unde s-o ia.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
8 ianuarie 2019 08:47
Citește mai mult despre: aterizare gabi firea lumini Otopeni

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult