Când le ceri o pâine în română au inima de piatră, dar când se gândesc la locurile lor de baștină din munții Altai, aproape toți ungurii din România varsă o lacrimă. Anul ăsta mulți au decis să-și facă sărbătorile acasă la ei, în Mongolia natală, unde încă au multe rude.unguri_mongolia.jpg

”Când ajungem tăiem marmota, ne facem și noi datinile noastre strămoșești. Abia aștept să gust niște fleică de iac, ținută o săptămână sub șa. E ca șoriciul la români, îți vine să mănânci până crăpi. Noi, când mergem acasă în stepă și mâncăm, nu suntem fericiți până nu ne curge seu de pe mustăți”, povestește Rétard Karoly, ungur din Harghita.

”De anul nou invadăm China, ăsta e obiceiul nostru. Jefuim ceva și pe urmă mergem în Panonia, dar fără să uităm să le spunem rumânilor întâlniți în drum că noi am fost primii în Ardeal, așa la mișto. Să vezi cum se oftică, săracii! Alea sunt sărbători fericite la noi la unguri, când îi vedem pe români supărați!”, a mai spus Rétard Karoly.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Saturday, 19.12.2015 14:45 Social

National Cinematografic