Enoriașii de la o biserică din capitală au fost îndepărtați cu tunuri de apă și gaze într-una din cele mai urmărite slujbe de înviere de la învierea propriu-zisă încoace. Toate acestea după ce preotul a anunțat că slujba va fi încheiată cu primul episod din sezoul 5 al popularului serial „Game of Thrones”.valar_morghulis_popa.jpg

„Am zis că o să vină oamenii la slujbă mai mulți, să cunoască și ei credința adevărată. Ne așteptam la vreo 300-400 de enoriași în plus, au venit peste 20.000. Nici preafericitul nu a avut atât de mult succes”, a declarat preotul Onofrie Râuleț, organizatorul slujbei. Pentru a îndepărta românii care începuseră să se îmbulzească, biserica a cerut ajutorul poliției și jandarmeriei, care a intervenit cu armament specific anti-revoltă.

Cea mai eficientă însă a fost cădelnița în care s-a pus gaz lacrimogen, care a reușit să mai alunge o parte din enoriași, în preajma ei rămmânând doar cele mai pioase babe din parohie. În urma slujbei s-au înregistrat aproape 70 de victime, iar cele mai înstărite au fost împărtășite și spovedite înainte de a-și da obștescul sfârșit.

Scris de Eftimie | Monday, 13.04.2015 08:49 Social

National Cinematografic