Autorităţile anunţă cod galben pe Dunăre! Mii de pescari se laudă deja că au prins unul enorm

La doar câteva ore după ce autorităţile au anunţat cod galben de inundaţii pe cursul Dunării, mii de pescari din vecinătatea fluviului se laudă în birturile săteşti că ar fi prins de curând un cod galben de inundaţii imens, de peste 10 kg, care s-ar fi lăsat tras la mal doar după ore întregi de luptă.

“Vă spun eu, codul galben şi cel portocaliu sunt cei mai ai dracu’”, declară Decebal Popescu, pescar din Tulcea. “Azi dimineaţă eram pe Dunăre cu barca şi dădeam la caras, abia anunţaseră ăştia că a venit codul galben, nu mă aşteptam să am eu noroc să dau de el. Dar a muşcat şi a tras ca o bestie, nu m-am lăsat până nu l-am făcut saramură. Uite-atât de mare era codul ăsta galben: cât un rechin! Cât o balenă!”, a adăugat Popescu făcând gesturi ample.

Abia după ce li s-a explicat că codul galben nu este o specie exotică de cod, ci o atenţionare meteorologică, cei mai modeşti dintre pescarii dunăreni au recunoscut că “poate nu era chiar atât de mare”, refuzând să dezmintă însă celelalte aspecte ale poveştii.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
5 aprilie 2013 08:04

Alte articole

Vezi mai mult