Autorităţile din Mizil neagă că a avut loc o explozie în localitate: „Aşa arată oraşul de obicei!”

Primăria Mizil a organizat astăzi o conferință de presă pentru a calma un pic spiritele încinse de o știre falsă din presa internațională care spunea că în zonă a avut loc o explozie devastatoare. „Informațiile sunt false, n-a explodat nimic aici. Așa arată orașul de obicei”, a spus primarul Mizilului, Costel Constantin.

Totul a pornit de la un reportaj al canalului britanic SkyNews, care a difuzat imagini din Mizil comparându-l cu orașul sirian Aleppo. „Dacă vi se pare dramatic ce se întâmplă în Siria, înseamnă că n-ați văzut județul Prahova, mai ales Mizilul. Bombardamentele asupra acestui târgușor au început în 1944, pentru că forțele aliate doreau să taie accesul la petrol al naziștilor. După cum arată orașul, acestea nu s-au încheiat nici acum”, se arată în reportajul SkyNews.

Nu doar autoritățile locale au criticat dur afirmațiile făcute de jurnaliștii britanici ci și ambasadorul nostru la Londra, Dan Mihalache. „Este evident un atac mediatic concentrat asupra României, oamenii aceștia merg intenționat în 90% din orașele românești și le filmează arătând astfel lumii cât sunt de înapoiați românii. De ce nu merg să viziteze Peleșul, să vadă că am construit și noi o clădire cu trei etaje”, a spus Dan Mihalache.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

29 mai 2017 13:05
Citește mai mult despre: explozie mizil

Alte articole

Vezi mai mult