Toate discuțiile din ultima vreme referitoare la impasibilitatea autorităților în fața pericolelor cu care ne întâlnim zi de zi nu au însemnat nimic, au fost doar apă de ploaie și gargară. o dovedește situația lui Marcel Constantin, ultimul român răpit, torturat și umilit în timp ce autoritățile au stat impasibile. 

om-plange-la-mall.jpg

Acesta a fost capturat în jurul orelor prânzului de către soția sa, manipulat și dus la mall, unde a fost nevoit să stea ore întregi în fața magazinelor de haine, pe scaune incomode, în timp ce mii, poate zeci de mii de oameni treceau pe lângă el și-l priveau cu milă. „Genul acesta de tortură se practica în Evul Mediu, când oameni bănuiți de vrăjitorie erau expuși și umiliți în piața publică. În zilele noastre întâlnești asemenea situații doar în țările arabe, unde încă mai există un fel de sistem feudal”, explică istoricul Decebal Popescu. 

Victima a sunat la 112 și rezultatele au fost la fel ca în celelalte cazuri. „O singură dată am întâlnit un operator sincer, care mi-a zis „de ce suni aici, ești beat, când a fost salvat cineva în România după ce a sunat la 112? Dacă moare încă un retardat, nu e o pagubă. Avem serviciul ăsta că ne-a obligat UE, nu că ne-ar păsa de voi, căcaților, dacă ne păsa de voi nu desființam numărul ăla scurt de sunat la polițe. Dă-te dracului, închide telefonul că ocupi linia, trebuie să vorbesc cu gagică-miu, cred că mă înșeală”. În rest am primit asigurări că echipaje de poliție vor veni spre locația mea, dar nu au putut-o găsi că s-au rătăcit în food-court unde sunt și șaorme”, spune victima. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Sunday, 08.09.2019 15:47 Social

National Cinematografic