Autorităţile palestiniene, luate din nou prin surprindere de bombardamentele de iarnă

Numeroşi locuitori din fâşia Gaza se plâng că şi anul acesta autorităţile locale au fost luate complet pe nepregătite de bombardamentele de iarnă. “Ca de obicei, s-au trezit pe ultima sută de metri să facă ceva, să dea tranşeele cu antiderapant şi să intervină cu buldozerele”, a declarat un membru Hamas, nemulţumit că depunerile masive de bombe au îngreunat traficul de-a lungul întregii fâşii.

De cealaltă parte, autoritatea din Gaza dă vina pe ţăranii palestinieni care, în ciuda experienţei de anul trecut, continuă să-şi construiască gospodăriile în zonele bombardabile. “Noi am vrut să-i mutăm mai la deal, le-am făcut şi case acolo. Ei au refuzat, pe motiv că stau acolo de zeci de ani, acolo au beciul cu muniţie, acolo şi-au pus răsadurile de dinamită” s-a plâns Yehudi Popescu, viceprimar în fâşia Gaza.

În prezent, circulaţia este încă blocată în Gaza, după ce vântul a început să viscolească bombele căzute în seara precedentă, dar localnicii mai întreprinzători au pus deja mâna pe lopeţi sau şi-au dotat tancurile cu şenile de iarnă şi pluguri pentru a facilita accesul spre gospodăriile izolate.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
21 noiembrie 2012 16:11

Alte articole

Vezi mai mult