Autorităţile se pregătesc cum se cuvine pentru următoarea ninsoare: cu pâine şi sare!

Pregătiri intense pentru noul val de ninsori! Autorităţile vor să dovedească că ne merităm renumele de popor ospitalier astfel încât au decis să întâmpine zăpada aruncând pe străzi şi pe drumurile naţionale, ca material anti-derapant, tradiţionala combinaţie de pâine şi sare.

„Până acum aruncam sare şi nisip”, spune un responsabil cu deszăpezirea, „ceea ce mi se pare extrem de urât, e ca şi cum n-ai vrea să-ţi vină iarna în casă. Trebuie să arătăm tradiţionala ospitalitate românească, aşa că ne-am hotărât să împrăştiem pe şosele pâine şi sare. Pe drumurile judeţene, fiindcă sunt mai mici, o să aruncăm chifle iar pe marile artere din principalele oraşe, specialităţi de panificaţie. Am încheiat deja în acest sens contracte de deszăpezire cu Vel Pitar, Spicul şi Boromir”.

Autorităţile vor să-i încurajeze şi pe oameni să dea o mână de ajutor la împrăştierea acestui tip de material anti-derapant. „Un codru de pâine şi un pumn de sare are fiecare în casă, să-l arunce în mijlocul drumului”, spun oficialii. „Cardiacilor le recomandăm totuşi să nu arunce decât pâine fără sare şi sare. De asemenea, rugăm cetăţenii să nu arunce cu pâine neagră, fiindcă se murdăreşte zăpada”.

Scris de TNR
2 februarie 2012 08:02

Alte articole

Vezi mai mult