Autostrada Soarelui va fi redată traficului pietonal

Programul „Descoperă România la pas” este o inițiativă a Ministerului Turismului care vizează reabilitarea potecilor istorice ale românilor.

Frecventele lucrări de reparație a autostrăzii A2 au scos la iveală o pereche de opinci fosilizate care datează din vremea lui Decebal, dar încă mai merg purtate. Istoricii români și-au dat seama imediat că Autostrada Soarelui a fost construită direct peste o veche potecă dacică, pe care ciobanii daci o foloseau în timpul transhumanței pentru a-și deplasa oile.

Ministrul Turismului a explicat că noua potecă va revigora turismul românesc în cel mai scurt timp: „Interzicerea traficului rutier în centrul istoric al Bucureștiului este deja un succes de proporții, dovadă că oamenilor le place să meargă pe jos. Avem toate motivele să credem că și Poteca Soarelui va fi foarte apreciată de turiștii străini care vor să mergă pe jos la mare.”

Referitor la banii investiţi deja în autostradă, doamna ministru ne-a dat câteva lămuriri necesare: „În mod evident, construcția autostrăzii A2 a fost o greșeală de proporții a guvernării trecute. Se întâmplă prea multe accidente rutiere grave, plus că nici nu te duce direct pe litoral. Este mai bine să renunțăm acum, înainte să terminăm și ultimul tronson, decât să regretăm mai târziu.”

Scris de TNR
10 martie 2011 19:03

Alte articole

Vezi mai mult