Auzind că acolo e plin de români, statul a înfiinţat o poştă şi o circă financiară în Thassos

Nicăieri nu ai scăpare! Birocraţia românească te omoară oriunde ai fi. Dacă închiriezi o maşină în Thassos, trebuie să o înscrii pe numele tău, cu numere provizorii pe perioada sejurului, să-i faci RAR-ul şi să achiţi impozitul până la sfârşitul anului, în avans, urmând ca statul să-ţi restituie sumele doar după ce depui nişte adeverinţe la Trezoreria de care aparţii, însă numai dacă eşti la zi cu plăţile de TVA.

“Dacă închiriezi şezlong pe plajă, trebuie să-l declari la circă, să iei un timbru fiscal de 2 lei de undeva şi apoi cu bonul poţi să achiţi taxa de şezlong la un ghişeu de la poştă, apoi să te întorci la Circa Financiară ca să-ţi pună parafa şi în 3-4 ore poţi să te relaxezi frumos cu un ouzo”, explică Robert Acrişor, directorul Poştei Române din Thassos avantajele noilor instituţii din insulă.

Turiştilor români mai în vârstă le-a plăcut la nebunie ideea şi acum petrec până la 10 ore pe zi pe la diverse ghişee, achitându-şi facturile la tavernă, sau întreţinerea de la pensiune. Atenţie, poşta şi circa financiară sunt închise în weekend, şi dacă vrei să mergi la plajă trebuie să ai de vineri un atestat fiscal, pe care să-l arăţi salvamarului.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
28 iulie 2015 17:07

Alte articole

Vezi mai mult