Suflete inimoase țăranii din Deveselu! Aceștia s-au mobilizat, cu mic cu mare, de la cel cu țâța-n gură până la cel cu barba sură, să le facă o surpriză frumoasă militarilor americani care sunt cantonați în baza militară de la scutul anti-rachetă. Sătenii le-au adus găleți, ulei, făină, mălai, să simtă și americanii că sunt alegeri. 

galeti alegeri americani deveselu.jpg

„Stau aici săracii, n-au nici o bucurie. Le-am adus făină de-a noastră, bună, de la domnul Dragnea, nu de-aia de-a lor care nu are nici un gust. Și ulei românesc, de la Calafat”, a povestit viceprimarul localității. Alături de săteni a participat și un sobor de preoți, care a sfințit în stânga și-n dreapta tot ce-a prins. Totodată, câțiva puști din sat au umplut țeava unui tun cu pliante electorale și au desenat mustăți pe portretul comandatului bazei, aflat la intrarea în cazarmă. 

Țăranii au oferit și un mic banchet în cinstea americanilor, cu lăutari, țuică și bucate tradiționale. „Le-am adus și o urnă să-și facă mâna, să voteze cu PSD-ul până le vine rândul la vot să dea după Trump al lor”, a spus viceprimarul. 

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Tuesday, 08.11.2016 18:25 Social

National Cinematografic