Avertisment: Cod galben de concedii în toată țara

Pentru acest sfârșit de săptămână Ministerul Muncii a emis o avertizare de concedii pe toată suprafața țării. Frontul de concedii va pătrunde în țară prin partea de nord-est, unde oricum nu muncea nimeni, și va acoperi treptat și restul țării, unde se muncește pe arii izolate, cu rezultat slab până la moderat.

Specialiștii avertizează populația că în această perioadă e bine să evite pe cât posibil ieșitul din casă, pentru a nu expuși concediului. Este preferabil să se aprovizioneze din timp cu apă minerală, table, remi și semințe, pentru situațiile de concediu prelungit.

Cei pe care concediul i-a surprins pe litoral sau la munte deja nu mai au ce face, așa că vor fi nevoiți să înfrunte concediul la fața locului. Datoria lor e să reziste cât mai mult acolo unde sunt și să aștepte liniștiți să le treacă concediul.

În caz în care concediul v-a surprins la serviciu, atunci trebuie să știți că angajatorul are unele obligații față de voi. Pe timpul concediului angajatorul trebuie să vă asigure condiții bune de muncă, plus doi litri de apă pe zi și un program flexibil. Dacă angajatorul nu vă asigură cele necesare pe timpul concediului, atunci aveți dreptul conform legii să munciți de mântuială.

Scris de TNR
16 iulie 2011 10:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult