Avertizare MAE pentru Grecia: berea Mythos e caldă şi calamarii sunt aţoşi!

Ministerul Afacerilor Externe continuă seria de avertismente pentru turiştii care intenţionează să călătorească în Grecia în perioada următoare. Cea mai recentă alertă se referă la berea Mythos, care se pare că ar fi caldă la multe terase, iar calamarii sunt aţoşi şi nu se compară deloc cu guvizii noştri.

Comunicatul avertizează turiştii că în Grecia există doar bere decentă, Fix, Alfa, Mythos la preţuri ok şi nicidecum beri jenante la preţuri enorme, cum există pe litoralul românesc.

O altă avertizare e că în Grecia turiştii n-au voie să pună şezlongul până în apă, şi că cei 13.000 de km de plajă nu sunt amenajaţi, nu există chioşcuri cu zdrăngănele şi păcănele şi pe multe plaje nici nu poţi parca maşina fix pe margine, deci condiţiile sunt catastrofale.

Ministrul de Externe confirmă şi faptul că chelnerii din Grecia nu cer imperios bacşişuri, ceea ce îţi dă o stare de disconfort, pentru că te gândeşti dacă nu cumva are impresia că eşti sărac: “Tot mai bine la noi în ţară. Nu mai bine te duci tu la Eforie, dai voucherul primit de la servici şi stai în banca ta?”, explică un diplomat român.

MAE intenţionează chiar să închidă drumurile spre Grecia, pretextul fiind că sub podul de la Giurgiu ar fi un balaur care atacă turiştii români care îndrăznesc să iasă din ţară.

Scris de TNR
12 iulie 2019 14:07
Citește mai mult despre: Grecia

Alte articole

Vezi mai mult