Avion de spionaj românesc capturat în Rusia după ce spionii au aplaudat la aterizare

Dezastru aviatic în spionajul românesc. Un Boeing invizibil, modificat de savanții români de la Măgurele, și plin cu 174 de spioni, a fost capturat de Rusia, după ce a survolat câteva obiective strategice rusești. Din păcate, spionii au început să aplaude chiar înainte de aterizare, și aplauzele au fost sesizate de radar.

”Eram într-o misiune delicată, urma să adunăm date despre strategia nucleară de apărare a Rusiei. Din cauza unor erori de comunicare, s-a aplaudat la aterizare. Rușii s-au prins că nu suntem germani în vacanță, ci niște români. Ne-au bătut și ne-au luat ceasurile. Sperăm să fim dați la schimb cu niște ruși capturați cu țigări la Albița”, explică Marian Coltea, spion român capturat.

Autoritățile ruse spun că au oprit avionul la sol și că de fapt n-ar fi fost vizați decât 5-6 români care ar fi spionat niște portofele în Piața Roșie, și nu i-ar fi capturat pe români dacă pe avion nu ar fi scris ”Avion de Spionaj SIE-SRI”. Mai mult, avionul avea în parbriz un permis de parcare pentru persoane cu handicap și era parcat pe două locuri chiar în dreptul duty-free-ului din aeroport.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
17 mai 2017 07:33
Citește mai mult despre: aplauze avion rusia spionaj

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult