Avocatul Poporului, insuficient! Alte 15 instituţii ale poporului de care avem nevoie

Naşul Poporului. Ai o nuntă sau un botez și nimeni nu vrea să-ți fie naș? Nicio problemă, apelezi la Nașul Poporului și vine el. Candidatul ideal: Rareș Bogdan.

Chelnerul Poporului. Ești la o terasă sau un restaurant și chelnerul nu te bagă în seamă? Nimic mai simplu: suni la Chelnerul Poporului și imediat vine și se servește. Candidatul ideal: Liviu Dragnea (deși e posibil să te fure la notă, trebuie să fii foarte atent).

Inseminatorul Poporului. Îți dorești foarte mult un copil? N-ai cu cine-l face sau pur și simplu nu vi se întâmplă? De aia există Inseminatorul Poporului, un bărbat viril care sigur te va lăsa însărcinată. Candidat unic: Cristi Borcea.

Pupincuristul Poporului. Te uiți la Antena 3 și ai vrea să fii și tu pupat în cur ca invitații de-acolo, deși nu ești membru de partid? De ce să nu fie pupați în cur și cei aflaţi la baza piramidei sociale? Un Pupincurist al Poporului ar rezolva problema asta, ar pupa în cur orice român care i-o cere. Candidat ideal: Mircea Badea.

Dentistul Poporului. De ăsta chiar e nevoie, că situaţia a scăpat de sub control în România. Candidatul ideal: orice dentist, important e să avem unul.

Mecanicul Poporului. Nu-i așa că niciodată nu știi dacă mecanicul la care ai apelat te-a țepuit sau nu? Tocmai de aceea e nevoie de un Mecanic al Poporului, care să verifice dacă factura de la service e corectă. Candidatul ideal: un neamț sau un scandinav, că mecanic român onest, mai greu.

Vidanjorul Poporului. Aia e, uneori se mai înfundă. Sau poate ai o fosă septică care s-a umplut. Și în astfel de situații intervine Vidanjorul Poporului, care te scapă de tot căcatul. Candidatul ideal: Călin Popescu Tăriceanu.

Bețivul Poporului. Nimeni, niciodată nu ar trebui să bea singur. Ai chef de o băută și n-ai cu cine? Nimic mai simplu, chemi Bețivul Poporului și acesta vine și bea cu tine până dimineața – sau cât e nevoie. Candidat unic: nea Costel, drojdier. Funcție pe viață!

Bona Poporului. Se întâmplă de multe ori să vrei să ieși în oraș, dar să nu ai cu cine lăsa copilul. Sau pur și simplu trebuie să ajungi urgent undeva și nu poți lua copilul cu tine. E clar că e nevoie de o Bonă a Poporului pentru astfel de situații. Candidat ideal: să fie bonă, nu bon.

Instalatorul Poporului. Nu e normal să cauți cu zilele sau chiar cu săptămânile un instalator bun, pentru că au emigrat cam toți. E nevoie de un Instalator al Poporului, la care orice român să poată apela cu încredere. Candidatul ideal: singurul instalator bun care încă n-a emigrat, se știe el.

Fotograful Poporului. E normal ca toată lumea să facă poze la evenimente și să le urce pe Facebook sau Instagram? Nu, nu prea. E nevoie de un Fotograf al Poporului, la care cei în nevoie să apeleze. Să fie singurul român care are dreptul să-și pună ”Photography” în numele de pe Facebook. Candidatul ideal: un fotograf nu doar priceput, dar și care să-ți trimită pozele a doua zi.

Preotul Poporului. Nuntă sau botez și n-ai chef să dai bani negri preotului?  Simplu, chemi Preotul Poporului. Și ar fi ideal să fie unul singur, nu zeci de mii de preoți, plătiți din bani publici, ca acum. Candidatul ideal: Patriarhul Daniel, să vadă cum e să ții o slujbă fără să primești bani în schimbul ei.

Taximetristul Poporului. Dacă îți refuză un taximetrist cursa, vine el și te duce unde vrei, fără maimuță și fără manele. Candidatul ideal: un român onest și amabil, deci unul care n-a făcut taximetrie în viața lui.

Curva Poporului. Nu e ca și cum românii nu ar apela la curve. Sau că n-am avea destule curve în țara asta. Dar măcar să fie una în care să putem avea încredere, una care are analizele la zi și tariful decent. Candidatul ideal: hai, că aici avem de unde alege, doar să facem dracului odată instituția asta, Curva Poporului.

Curierul Poporului. Cum ar fi să existe un curier care să vină la ora la care vrei tu, nu când are el drum prin zonă? Ar fi ceva firesc, dar ceva ce în România nu se întâmplă. Deci e cât se poate de clar că avem nevoie de un Curier al Poporului, care să respecte clienții. Candidatul ideal: un japonez, că ăla știe ce e punctualitatea.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
27 februarie 2019 08:37
Citește mai mult despre: bonă chelner fotograf instalator nas

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult