Azi e Sf. Bebe. La mulți ani românilor numiți Bebiţă, Bebino, Bebi sau Bebone!

Ortodocșii din toată lumea ăl sărbătoresc astăzi pe Sf. Bebe, protectorul meșterilor din lumea întreagă, a instalatorilor și a oamnilor în care să ai încredere. Bebe a trăit în Antioh, în Asia Mică în secolul III și a lucrat ca instalator la Societatea de Apeducte.

S-a făcut rapid remarcat printre oamenii vremii, că atunci când venea la o lucrare imediat cădea în genunchi și se ruga la Dumnezeu să-l ierte pe meșterul de dinainte că nu a făcut lucru bun și-l ierta, creștinește, așa cum se cuvine. Printre miracolele sale se numără și cel când a strâns un șurub de 8 cu cheia de 16 sau când a reparat canalizarea într-un sat cu doi coți de patru țoli și o pungă de câlți.

Pentru faptele sale de credință a fost capturat de autoritățile romane și trimis în groapa cu lei. Chiar și acolo s-a rugat la Dumnezeu să-i dea putere și Dumezeu i-a arătat un canal prin care să fugă. Sf. Bebe s-a băgat prin canal cu capul înainte, dar n-a intrat cu totul iar fiarele s-au apropiat de crăpătura curului și n-au mușcat, speriate. El și-a petrecut ultimii ani în pustie unde a dat sfaturi pelerinilor care veneau la el pentru o vorbă bună și o părere despre cum se desfundă o țeavă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

1 aprilie 2021 15:23
Citește mai mult despre: bebe sfant

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult