Azi sărbătorim Rusaliile, ziua când Isus s-a dus la Tatăl şi a zis “Mai dă-le românilor o zi liberă”

Creștinii din toată lumea, dar mai ales cei din România sărbătoresc astăzi Rusaliile, una din cele mai importante sărbători ale creștinătății din această parte e Europei. Este ziua în care, spun Scripturile, Isus s-a înălțat pentru scurt timp la ceruri și s-a rugat la Tatăl său pentru încă o zi liberă pentru români.

„Iar Domnul Dumnezeu a văzut cât de năpăstuiți sunt românii și s-a înduioșat și a spus: Așa să fie”, se arată în Evanghelia după Costel, un apostol mai puțin cunoscut al lui Iisus. „Și bunătatea Domnului a fost atât de mare încât a dat liber nu doar creștinilor, a dat liber și ateilor, ca aceștia să poată să meargă la Vama Veche să se laude cât de atei sunt ei”, scrie și în Matei 12:25.

Teologii spun că a exista o întreagă discuție dacă Dumnezeu ar putea să le ofere românilor altceva, mult mai valoros, cum ar fi ureche muzicală, hărnicie sau istețime, dar un text străvechi, scris în aramaică, găsit undeva pe lângă Marea Moartă, spune că românii au trimis o misivă către fiul Domnului cu expresia „bre, ne leși?”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
1 iunie 2015 13:06

Alte articole

Vezi mai mult