Azi se acordă cel mai prestigios premiu pentru gospodine. Premiul Drobel!

Este fără îndoială unul din cele mai râvnite trofee printre locuitorii acestei părți a Europei și unul cu o tradiție mult mai veche decât șușaneaua suedeză cu nume similar. În fiecare an, în prima zi de Paști, Academia de Științe Balcanice decernează prestigiosul premiul Drobel pentru gospodine.

În toată istoria acestui legendar obicei doar o singură persoană a reușit să-l câștige de două ori, doamna Mioara Papuc din Ploiești, care și-a adjudecat mult-râvnitul trofeu odată în 2009 și a doua oară în 2017 cu o rețetă care i-a făcut pe membrii Academiei să bălească ore în șir. Doamna Papuc este, dealfel, cunoscută printre inițiați ca fiind fondatoarea școlii moderne de bucătărie tradițională românească, participând la numeroase simpozioane pe subiect prin vecini sau pe la rudele de la țară.

Anul acesta favorite la casele de pariuri sunt doamna Elena Șobaeva din Bulgaria, doamna Radmila Vukašin din Serbia și, evident, doamna Maria Cristescu din Câmpina, una din elevele cele mai strălucite ale doamnei Mioara. Concurenta din Statele Unite a fost descalificată întrucât SUA nu permit importul de plămâni de oaie și astfel drobul dânsei nu a corespuns criteriilor Academiei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

24 aprilie 2022 09:55
Citește mai mult despre: drob nobel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult