Azi serbăm Paştele Ardelenilor: Din cauza încetinelii, ei abia acum spun „Adevărat a înviat”

Ca în fiecare an de Paşte, România e împărţită în două: România normală şi Ardealul, care serbează 4 zile mai târziu, din cauza încetinelii oamenilor. În Ardeal abia azi oamenii ajung să răspundă cu „Adevărat a înviat” la urarea „Hristos a înviat”.

În multe localităţi din Ardeal, oamenii serbează Paştele de-a lungul a două săptămâni, şi abia după 4-5 zile ajung la drob, în primele 3 zile mănâncă aperitivul. În ce priveşte ciocnitul ouălor, existe unele sate ardelene cu ardeleni atât de hard-core încât le ciocnesc abia de Crăciun.

Cei mai înceţi ardeleni sunt însă de departe clujenii, care anul acesta serbează abia Paştele din 2005 şi pot fi recunoscuţi uşor după mirosul greu de ouă roşii alterate. Puţini ştiu însă că în Ardeal există însă şi un curent anarhist, de ardeleni care vor să grăbească lucrurile, aceştia plecând deja cu colindul pentru Crăciunul din acest an.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
24 aprilie 2014 15:04

Alte articole

Vezi mai mult