Bac: Cercetătorii caracaleni susţin că elevii sunt mai deştepţi dacă nu-i supraveghează nimeni

Secretul unui sistem de învăţământ performant pare să fi fost descoperit la Caracal! Savanţii Academiei de Poezie “Marius Ţ. Tucă” din localitate, care au organizat mai multe simulări ale examenului de Bacalaureat, spun că au reuşit să obţină o promovabilitate “fenomenală”, de aproape 100% la toate probele.

Secretul? Îndepărtarea profesorilor supraveghetori – un gest simplu care, spun oamenii de ştiinţă, a ridicat IQ-ul elevilor cu mai bine de 50 de puncte, făcându-i pe mulţi dintre ei capabili să alcătuiască fraze complexe, “scoase parcă din cărţi”.

“După zeci de examene eşuate, am hotărât să îi lăsăm pe copii să susţină o probă fără niciun fel de supraveghere. Fără camere de luat vederi, profesori în sală sau controale la intrare. Ne aşteptam să fie dezastru. Când colo, toţi au ieşit din sală radiind de fericire, iar lucrările lor au fost excepţionale”, spune un cercetător. “Reuşiseră să memoreze pagini întregi din manualele şcolare şi să le reproducă fidel!”

“Concluzia e evidentă: supravegherea inhibă neuronii tinerilor, îi timorează. De aia se comportă ca nişte neanderthalieni, sparg seminţe toată ziua şi pică Bacul pe capete.”, adaugă savantul. “Când nu e nimeni cu ochii pe ei, tinerii devin mult mai inteligenţi şi trec examenele cu brio.”

Scris de Vasile
2 iulie 2014 08:07
Citește mai mult despre: BAC caracal

Alte articole

Vezi mai mult