Elevii care au susținut luni proba scrisă a examenului de Bacalaureat au avut parte de o surpriză neplăcută. În loc de obișnuitele subiecte din Moromeții, anul acesta cei de la real au avut de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar cei de la profilul șomeri au avut arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

bacalaureat_la_bulgari.jpg

„A fost o eroare din partea Ministerului Educației care a ales subiectele greșit. Nu le-a verificat nimeni, că jumătate din angajații ministerului nu știu să citească și cealaltă jumătate erau încă în concediu. Așa că elevii s-au pomenit pe cap cu acest Toader Arghezi sau cu celălalt, Jean Barbu”, a declarat un profesor revoltat.

Reprezentanții ministerului se apără spunând că elevii s-au obișnuit cu ideea asta, că România are un singur roman scris cât de cât decent dar, în realitate, sunt mai multe, poate chiar vreo trei. „În plus, în țara asta s-au mai făcut și alte poezii în afară de cele ale lui Mihai Eminescu, din cercetările noastre sunt cel puțin șase poezii nescrise de Luceafărul Național”, a precizat un reprezentant al ME.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Monday, 25.06.2018 14:13 Social

National Cinematografic