BAC-ul la română se reia pentru s-au greșit subiectele și nu s-a dat Moromeții anul ăsta

Elevii care au susținut luni proba scrisă a examenului de Bacalaureat au avut parte de o surpriză neplăcută. În loc de obișnuitele subiecte din Moromeții, anul acesta cei de la real au avut de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar cei de la profilul șomeri au avut arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

„A fost o eroare din partea Ministerului Educației care a ales subiectele greșit. Nu le-a verificat nimeni, că jumătate din angajații ministerului nu știu să citească și cealaltă jumătate erau încă în concediu. Așa că elevii s-au pomenit pe cap cu acest Toader Arghezi sau cu celălalt, Jean Barbu”, a declarat un profesor revoltat.

Reprezentanții ministerului se apără spunând că elevii s-au obișnuit cu ideea asta, că România are un singur roman scris cât de cât decent dar, în realitate, sunt mai multe, poate chiar vreo trei. „În plus, în țara asta s-au mai făcut și alte poezii în afară de cele ale lui Mihai Eminescu, din cercetările noastre sunt cel puțin șase poezii nescrise de Luceafărul Național”, a precizat un reprezentant al ME.

Scris de Ef
25 iunie 2018 12:06
Citește mai mult despre: Bacalaureat moromeții

Alte articole

Vezi mai mult