Băieţii deştepţi din Patriarhie, la cuţite! Un preot şi-a băgat propriile moaşte în faţă la pupat

Scandal fără precedent la Patriarhie, unde un protejat al Patriarhului Daniel ar fi băgat la pupat propriile sale moaşte, trecând peste rând.

„Sunt preoţi veniţi din toată ţara, care prezintă moaştele din zona lor, în deschiderea Moaştelor Sfântului Dimitrie cel Nou. În loc să se respecte rândul, a fost băgat în faţă un individ cu moaştele lui iar acesta a profitat de fervoarea mistică a pelerinilor şi şi-a umplut cutiile milei”, declară furios cuviosul Ifrim Pântecarie, care venise la Patriarhie cu Sfânta Labă a Pisicii Martei, verişoara Mariei, Maica Domnului.

Preoţii acuză manţogăriile Patriarhului Daniel, susţinând că la început se dă grosul banilor, la final rămânând doar săracii, care umplu cutia milei numai cu mărunţiş, mai mult încurcând strângerea de bani.

Potrivit surselor din Patriarhie, scandalul a degenerat într-o bătaie cu cădelniţe, mai mulţi preoţi punându-şi patrafirele în cap şi atacându-se reciproc cu o îndârjire care amintea de omorurile săvârşite de israeliţi în Vechiul Testament.

Scandalul a fost în cele din aplanat de Patriarh, care i-a obligat pe preoţii recalcitranţi să achite din nou taxa de expunere a moaştelor.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Ionut
24 octombrie 2013 13:10

Alte articole

Vezi mai mult