Băncile din România îşi înscenează singure jafuri ca să lase impresia că au bani

Ideea e simplă: vestea că nişte hoţi au furat câteva mii de euro dintr-o bancă circulă cu repeziciune, astfel că oamenii sunt tentaţi să creadă că banca respectivă nu are probleme financiare şi, implicit, e o bancă sigură. Un astfel de jaf trebuie pregătit însă cu minuţiozitate cu ceva timp înainte. Ca nu se facă de râs, angajaţii băncii fac chetă cu o zi înainte ca să aibă ce-i pune hoţului pe masă.

Din cauza sărăciei, băncile apelează la spărgători amatori, care de multe ori vin la spargere total nepregătiţi. De exemplu, angajaţii Băncii Libra Bank se plâng că spărgătorii lor nu se maschează deloc cum trebuie, „Nu ştiu să-şi aşeze cagula pe cap, li se vede tot timpul faţa pe cameră!”, se plânge o doamnă de la casierie. „Unii ţin pistolul invers, ca proştii. Zilele trecute unul a venit la mine cu pistolul descărcat, noroc că i-am atras atenţia. I-am zis: Viorele, pistolul Viorele! El a început să se scuze, după care m-a rugat să i-l pun juma de oră la încărcat.”

De cealaltă parte, spărgătorii se plâng că băncile pe care le jefuiesc sunt atât de sărace, încât după ce dau spargerea rămân cu datorii la bancă. Mulţi nu sunt la prima spargere, au dat spargere în franci elveţieni şi acum regretă. „Nu m-aş mai înhăma la altă spargere”, ne spune un tânăr spărgător, „dar vreau să fac o refinanţare ca să-mi acopăr o spargere mai veche, la care mai plătesc şi acum rate.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
14 octombrie 2011 14:44

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult