Bande de pensionari civili îi jefuiesc pe pensionarii militari

După ce s-a aflat că pensia unui cadru militar în rezervă se învârte în jurul sumei de 30 de milioane de lei vechi, mulți pensionari militari au devenit ținte ale unor jafuri armate. Mai multe grupuri de pensionari civili, ale căror pensii nu depășesc 5-6 milioane, au format bande de nelegiuți și i-au prădat la drumul mare pe pensionarii militari.

Polițiștii care achetează aceste cazuri bănuiesc că e vorba de o reglare de conturi între pensionari: „După cum știți, conturile pensionarilor sunt foarte dereglate, în sensul că pensionarii militari au conturi mult mai mari decât cele ale pensionarilor civili. Cineva încearcă acum să regleze aceste conturi, astfel încât ele să fie la fel de mari pentru toți pensionarii, indiferent că au muncit 40 de ani la o fabrică sau că au frecat duda 15 ani la unitatea militară”, a declarat pentru TNR comisarul Nicolae Cușcă.

Conform unui portret robot alcătuit de poliție, pensionarul tâlhar este de regulă un pensionar civil, cu 40-45 de ani de muncă și fără surse de venit. Motivația jafului este de obicei invidia lui pe pensionarul militar, care susține că a servit patria, când de fapt servea masa la popotă, de trei ori pe zi.

Scris de TNR
20 ianuarie 2011 17:01

Alte articole

Vezi mai mult