Mobilizare record! Un medic care avea nevoie să deschidă un spital nou pentru copii s-a săturat să aștepte bani de la stat. S-a deghizat în călugăr a spus că e nevoie de bani pentru o biserică, iar donațiile individuale și finanțările de milioane din bugete publice au început să curgă.

gagiu_in_pat_spital.jpg

Inițial, văzând cât de mult dau autoritățile și oamenii pentru o biserică, am realizat că voi strânge repede banii de spital și am zis să-i fac să dea mai puțin. Le-am spus că vreau să fac o biserică micuță, dar ei se opuneau, ziceau că dacă tot o facem s-o facem mare, uriașă, cu acoperiș de aur!”, susține Victor T, medicul descurcăreț.

”După ce am strâns banii pentru spital și am început lucrările, le-am trimis tuturor celor care au donat bani câte o scrisoare de mulțumire, spunându-le adevărul, dar reacțiile lor m-au cam mirat. Oamenii de rând m-au înjurat de mamă și de Hristos, iar autoritățile mi-au făcut dosar penal, au confiscat banii și terenul pe care urma să fac spitalul și au dat banii și terenul BOR-ului, ca să facă ei biserică acolo, că cică așa se cuvine și așa vrea și Dumnezeu”, a mai declarat medicul.


Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Sunday, 27.03.2016 06:41 Social

National Cinematografic