Bărbat, condamnat la moarte în Arabia Saudită pentru că avea cont comun de Facebook cu soţia lui

Bărbatul, pe nume Ahmad Al Shamri, în vârstă de 20 de ani, din orașul Hafar al-Batin, a fost reținut de autorități încă din 2014, când și-a făcut public contul de Facebook pe care îl avea în comun cu singura sa soție, ceea ce a dus la acuzația de blasfemie și ateism. După un proces îndelungat, Curtea Supremă l-a condamnat, în cursul acestei săptămâni, la moarte.

Avocații bărbatului au încercat să salveze, plegând că acesta nu era în deplinătatea facultaților mintale când a făcut acel cont de Facebook deoarece ar fi fost sub influența alcoolului și al drogurilor. „Doar un bărbat cu mintea profund afectată ar face așa ceva, nu doar în Arabia Saudită ci oriunde în lume”, spun avocații.

Din 2014 constituirea de cont comun de Facebook cu soția este pedepsită cu închisoarea și pedepse corporale. O serie de decrete ale fostului rege Abdullah i-a băgat în aceeași categorie pe acești oameni cu teroriștii, potrivit unui raport al Comisiei pentru Drepturile Omului de la ONU. De la începutul anului și până acum 6 bărbați au fost executați în Arabia Saudită pentru fapte de gravitate similară, iar unul asfârșit și mai rău, a fost lăsat să trăiască după ce fapta sa a fost prezentată la televiziunea publică.

Scris de Ef
15 septembrie 2018 04:09
Citește mai mult despre: facebook relatii

Alte articole

Vezi mai mult