Bătaia în trafic e ruptă din Rai

Un bătrân din Craiova a fost omorât în bătaie de un şofer nervos, pe motiv că traversa strada prea încet. Probabil că ziarele or să spună despre el – dacă nu cumva au spus-o deja – că acum traversează printre îngeri. Mai exact, printre îngeri calmi, răbdători, care cântă la harpă, care nu se grăbesc nicăieri şi care, la o adică, nu se dau jos să-şi pună mintea cu el, ci îl calcă cu norişorul.

Cred că asta e cea mai puţin bărbătească posibil încăierare în trafic. Ca şofer, nu are niciun rost să cobori de la volan ca să te cerţi cu un pieton, nu e de rangul tău. Cu adevărat nobil, elegant chiar, ar fi să plăteşti un aurolac de la intersecţie, unul dintre ăia care spală parbrize, să-l bată pe pietonul care te-a supărat. Sau să cobori geamul şi, în loc să înjuri – aşa fac numai ciobanii – să îl rogi respectuos pe cel care traversează prea încet să-şi dea singur o palmă, ca să nu-i dai tu mai multe. Soluţii există, deşi nu e la îndemâna oricui să fie şofer scandalagiu cu obrazul subţire, ai nevoie şi de puţin creier.

Ar trebui să apară pe piaţă un cod rutier al bunelor maniere, ca să ştie toată lumea când se cade să-i spargi mecla unuia şi când e bine să stai în bancheta ta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
3 aprilie 2010 09:37

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult