Incidente ieri noapte la repetarea slujbei de Înviere de la Constanța unde procesiunea enoriașilor care a repetat paștele s-a intersectat cu câțiva colindători beți care reluau Crăciunul pe stil vechi. Cele două tabere și-au aruncat invective și s-au acuzat reciproc de erezie.

bataie_moltobene_bar2.jpg

Adepții lui Teodosie au invocat conciliul de la Niceea, care spune că nu poți avea paștele în prima zi de Crăciun, printre alte aspecte teologice. În schimb, creștinii care sărbătoreau paștele pe rit vechi au ivocat calendarul și faptul că încă e frig afară. 

În urma războiului religios s-au rupt trei sute de năframe, s-au pierdut o sută două zeci de căciuli și s-au fracturat numeroase lumânări. Poliția a cerut ajutorul Jandarmeriei pentru a-i despărți care a trebuit să folosească lacrimogene de război, că enoriașii erau antrenați cu fumul, de la tămâie. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Wednesday, 27.05.2020 10:45 Social

National Cinematografic