Bătrânii despre Apocalipsa din 15 aprilie: ”A venit devreme anul ăsta, e semn de belșug”

Prima Apocalipsă importantă din anul acesta, cea din 15 aprilie, când luna va deveni roșie-sângerie, este privită cu mult optimism de bătrânii de la țară, oameni simpli care încă mai cred în legendele străvechi. ”De obicei apocalipsele nu vin așa devreme, abia pe la sfârșitul anului apare câte una. Ăsta îi semn bun, o să avem recoltă bogată”, spun vârstnicii.

Deși ziarele și site-urile românești încearcă să inducă panica în populație, venirea prematură a apocalipsei înseamnă un an rodnic. ”Păușoiu se face cât casa dacă avem apocalipsă devreme. Plus că ne dă un răgaz, înainte de Sfintele Paști, să mai sărbătorim un pic, să nu fim așa supărați”.

Patriarhia a anunțat că dacă e lună sângerie se face dezlegare la porc și vită, iar în zonele rurale flăcăii din sate merg la biserică noaptea, de unde se întorc cu pucioasă și cenușă cu care își mânjesc casele, să alunge duhurile rele. Dacă în noaptea de Apocalipsă ți se crapă bătătura și ies la suprafață râuri de lavă e semn că femeia va naște gemeni. Dacă îți pică un meteorit în livadă sau pe casă, e semn că vor fi băieți.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
14 aprilie 2014 15:04

Alte articole

Vezi mai mult