Becali a rămas cu bisericile nevândute

Gigi Becali a fost serios afectat de blocajul de pe piaţa imobiliară. În perioada în care economia mergea bine, Becali a construit sute de biserici, iar acum, pe criză, a rămas cu ele nevândute.

Cele mai multe biserici construite de Becali se află în Pipera. Complexul, care se numeşte Raiul verde, cuprinde peste 30 de lăcaşe de cult cu garaj pentru dric şi dotări complete: apă, canalizare, termopan, lumânări, tămâine. Pereţii sunt decoraţi cu icoane aduse la Ierusalim, Milano şi Paris, toate pictate de designeri renumiţi, iar geamurile termopan realizează o izolare fonică perfectă, ca să nu-i mai auzi pe cerşetori cum zbiară afară.

 

Din păcate pentru Becali, românul mediu nu-şi mai permite să-şi cumpere biserică. Băncile acordă foarte greu credite, doar cei cu salarii mari mai primesc aşa ceva. Ca să-ţi iei biserică, îţi trebuie o slujbă bună, dar fără biserică nu poţi avea niciun fel de slujbă, n-ai unde să o ţii.

 

Agenţii imobiliari spun că, în mod straniu, bisericile vechi, construite de Ceauşescu sunt mai scumpe decât astea noi, probabil din cauză că-s mai rare. Românii preferă, totuşi, bisericile făcute după cutremurul din ’77. „Trebuie să fii tâmpit să-ţi iei biserică din secolul XV, ca alea construite de Ştefan Cel Mare”, ne-a spus un agent imobiliar.

Becali speră să iasă din impas făcând un schimb avantajos cu statul. De data asta, Gigi n-o să se mai încurce cu Armata, ci cu cealaltă instituţie în care au românii încredere: Biserica. “Eu le dau nişte biserici construite în câmp, la Vadu Roşca, şi ei îmi dau mie Patriarhia, Sfântu Gheorghe şi Stavropoleosul, mă-nţelegi?”  le-a zis Becali unor apropiaţi, zilele trecute. “Pe-astea le vând uşor, pac-pac, că sunt în centru. La o adică, pot să închiriez locurile de veci în regim hotelier.” De asemena, Becali le-a promis jucătorilor de la Steaua că le dă câte o biserică în Pipera dacă iau campionatul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
17 martie 2010 13:05

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult