Beneficiile neaşteptate ale călătoriei în timp

Stephen Hawking susţine că este posibil să călătorim în timp. Evident, tehnologia necesară nu e gata acum, trebuie să mai avem puţină răbdare, să mai aşteptăm, că doar n-au intrat zilele-n sac. Probabil că atunci când o să fie pusă la punct maşină timpului o să scăpăm şi noi de veşnica problemă a întârzierilor.E absurd să te plângi că o călătorie în timp durează prea mult, înseamnă că n-ai ales tu destinaţia cum trebuie, te-ai dus prea mult în viitor.

Poţi să spui, eventual, că drumul ocupă prea mult spaţiu. Parcă auzi turiştii cum se plâng: „Am fost până-n Cretacic, să vadă şi ăsta mic dinozaurii, dar mi-a luat o grămadă de kilometri să ajung acasă, că era duminică după amiază şi se întorceau toţi descreieraţii din concediu.”

Practic, în viitor lipsa de punctualitate n-o să mai fie o problemă. Să vrei să întârzii şi nu mai poţi. Doar lipsa de acurateţe spaţială o să mai facă diferenţa între oamenii serioşi şi lepre. Dealtfel, aşa va fi posibil să recunoşti un neamţ adevărat. A zis că te întâlneşti cu el acolo, păi acolo vine, nu la cinşpe kilometri depărtare.

Oricum, ar trebui să ne păstrăm unele rezerve faţă de declaraţiile lui Hawking. Omul ăla imobilizat într-un scaun cu rotile, paralizat din cap până-n picioare, care nu se poate deplasa de nicio culoare, care vorbeşte doar prin intermediul unui sintetizator vocal, e posibil să nu fi pus virgulele unde trebuie. Poate că în loc de „Călătoria în timp va fi posibilă” a vrut să spună „Călătoria, în timp, va fi posibilă”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
5 mai 2010 09:03

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult