Bianca Brad strânge semnături pentru înlocuirea termenului „copac” cu „pom”

Inspirate probabil din dezbaterile pe tema schimbării denumirii de rom în ţigan, mai multe vedete autohtone, în frunte cu Bianca Brad, au început să strângă semnături pentru înlocuirea termenului copac cu pom. Iniţiatorii proiectului spun că denumirea de „copac” este jignitoare pentru un pom şi cer Ministerului Mediului să ia măsuri pentru corectarea acestei situaţii.

Un motiv în plus pentru care titulatura copac este considerată deranjată este piesa „Un copac cu flori” a lui Ştefan Hruşcă. „Asocierea cu Hruşcă este un afront adus pomilor de pretutindeni şi doar prin renunţarea la termenul copac pomii pot scăpa de această tristă asociere. În plus, „un copac cu flori” e genul de expresie care are o tentă gay, ceea ce nu reflectă statutul sexual al copacilor. Nu toţi pomii sunt gay”, ne-a explicat Bianca Brad.

Iniţiatoarea proiectului acuză şi faptul că despre copaci se crede, complet eronat, că sunt beţivi, din cauză că în foarte multe ştiri se vorbeşte de copaci prăbuşiţi peste maşini sau pe asfalt. „Promit însă că voi lupta până când pomii îşi vor recâştiga demnitatea”, ne-a dat asigurări Bianca Brad.

Scris de Calin
15 decembrie 2010 15:12

Alte articole

Vezi mai mult