Biblia, greşită? Teologi de etnie nedeclarată susţin că primii oameni au fost Árpád şi Eva

Tot ce ştim despre cartea Genezei ar putea fi fals, susţine un grup anonim de specialişti în exegeză biblică. Potrivit cercetătorilor – care au insistat asupra faptului că nu sunt unguri – traducerea primului volum al Scripturii a fost realizată greşit, primii oameni de pe planetă numindu-se de fapt Árpád şi Eva.

“Árpád a fost primul om din lume, făcut de Işten după chipul şi asemănarea lui. Aşa scrie de fapt în Biblie, fekete pe alb”, a declarat unul dintre savanţi. “Pe fiii lui Árpád îi chema Gyuri şi Laszlo, unul dintre ei era plugar iar celălalt făcea kürtős kalács. Ceva mai jos, un verset foarte important a fost tradus, în mod eronat, ‘Şi Enoh a fost tatăl lui Irad’. De fapt, luând în calcul greşelile comune ale scribilor din acea epocă, interpretarea corectă este ‘Şi abia mai târziu au ajuns românii în Transilvania.’”

“Nu ştiu ce este acest ‘iredentism’ care ni se impută”, a specificat cercetătorul. ”Nici eu, nici colegul meu Istvan nu avem vreo legătură cu mândrul popor maghiar, şi în nici un caz cu spurcaţii de valahi. Ne facem doar datoria ca oameni de ştiinţă.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
5 martie 2013 20:03

Alte articole

Vezi mai mult