Biologii susţin că Mircea Badea dă semne că ar urma să evolueze în maimuţă

Cercetătorii de la Institutul de Biologie “Emil Racoviţă” din Bucureşti au efectuat o serie de studii privitoare la evoluţia speciilor şi, în baza unui complicat algoritm care estimează rata de transformare celulară, au ajuns la concluzia că Mircea Badea ar putea, în viitorul apropiat, să evolueze într-o preafrumoasă maimuţă.

“Viteza sa de dezvoltare este incredibilă, se pare că are un metabolism ieşti din comun. Ca multe alte primate are degetele opozabile, nu are coadă şi nici păr pe faţă. Totodată, când este calm pare să aibă o privire inteligentă, ba chiar înţelege fraze simple, cum ar fi “pupă pe domnu Voiculescu”, “Fă lăbuţa” sau “Jos Băsescu”. Are o dietă omnivoră dar este şi coprofag. Cea mai apropiată rudă a sa, până acum, era sobolul de câmpie”, au explicat specialiştii.

Odată evoluat în maimuţă, biologii se vor trezi cu o sarcină grea, aceea de a-l încadra într-un ordin al primatelor. “Cel mai probabil va fi vorba de o maimuţă urlătoare (Alouatta belzebul) pentru că are toate caracteristicile acestei familii. Îl vom ţine sub supraveghere şi vom vedea cum se comportă în condiţii de stres, mai ales că acum dresorul său este în pericol de a fi dus la închisoare şi nu va mai fi cine să aibă grijă de el”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

4 iulie 2013 12:07

Alte articole

Vezi mai mult