Biserica, Armata şi farmaciile, instituţiile care au cea mai mare încredere în români

Un studiu recent arată că instituţiile care au cea mai mare încredere în români sunt Biserica, Armata şi farmaciile. La polul opus se situează băncile, care nu mai au deloc încredere în cetăţeanul de rând şi nu mai vor de nicio culoare să-i dea credite.

Biserica este, de departe, instituţia care are ce mai mare încredere în români. Preoţii se ghidează după dictonul “Crede şi nu cerceta”, practic au încredere în toată lumea. Pe locul doi, la mare distanţă, se află Armata, care, la cum face recrutările, ar pune puşcă în mâna oricărui nebun. 

Farmaciile au şi ele mare încredere în români, din moment ce se lasă păzite de pensionari reumatici inofensivi, care pot cel mult să-ţi pună o piedică involuntară, în timp ce dorm pe scăunelul de lângă intrare.

Românii le trezesc cele mai multe suspiciuni bancherilor, care nu mai au încredere în ei nici cât să le dea un credit ipotecar cu dobândă variabilă. Reprezentanţii băncilor se plâng că românii promit câte-n lună şi stele, fără să se ţină de cuvânt, şi dorm la locul de muncă, motiv pentru care sunt concediaţi şi nu mai au bani de rate.

Ajunşi la capătul răbdării, bancherii pun la cale un protest de stradă care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Ei vor porni din faţa sediului BNR din zona Lipscani şi se vor îndrepta către cartierele Dristor şi Titan, unde vor scanda tot felul de lozinci la ferestrele românilor de rând.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
16 iunie 2010 15:48

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult