Liderul cultului religios ortodox din România, Patriarhul Daniel, a decis să modernizeze și el instituția bisericii, inspirându-se astfel din acțiunile fratelui său catolic de la Roma. Pentru început, Daniel a emis o bulă patriahală prin care a îndulcit felul în care vede biserica avortul. 

patriahul_daniel_dolar.jpg

„Femeia nu are nici un drept asupra pruncului din ea, dar, atâta timp cât nu vorbește prea mult, are drept asupra corpului său. Așa că, dacă vrea să fumeze, să bea sau să mănânce un chec cu cocaină cât este însărcinată, cine suntem noi să ne opunem?”, a declarat patriarhul Daniel. 

CEO-ul Bisericii Ortodoxe a atras atenția însă că această indulgență nu este una gratuită. „Pentru fiecare țigară trebuie cumpărată și o lumânare pentru sfânta biserică. Totodată, recomandăm țigările care poartă timbrul Patriarhiei, cu o mică Catedrală a Mântuirii desenată pe ele”. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Tuesday, 20.01.2015 14:01 Social

National Cinematografic